4F Partnerem Technicznym AZS AWF Warszawa

4F coraz mocniej angażuje się we wsparcie rozwoju sportu akademickiego. Do grona partnerów największej polskiej marki sportowej dołączył AZS AWF Warszawa – wielosekcyjny klub sportowy działający przy stołecznej Akademii Wychowania Fizycznego. W ramach współpracy 4F będzie oficjalnym dostawcą strojów treningowych i startowych dedykowanych profesjonalnym sportowcom.

AZS AWF Warszawa to pierwszy akademicki klub sportowy założony przy wyższej uczelni wychowania fizycznego pod nazwą AZS-AWF i jedyne tego typu stowarzyszenie sportowe w Polsce aż do roku 1976. Obecnie prowadzi zawodników w ramach 16 sekcji wyczynowych w dyscyplinach takich jak lekka atletyka, pływanie, judo, piłka ręczna, piłka siatkowa, szermierka czy wioślarstwo. Wśród jego wychowanków znajduje się m.in. mistrz olimpijski w pchnięciu kulą Tomasz Majewski, mistrzyni olimpijska Otylia Jędrzejczyk czy medalistka Halowych mistrzostw świata Pia Skrzyszowska.

- Wiedzę i doświadczenie z wieloletniej współpracy z profesjonalnymi zawodnikami różnych dyscyplin sportowych już od kilku lat z powodzeniem przekładamy na wsparcie sportu akademickiego. Jako Partner Techniczny Akademickiego Związku Sportowego dostarczyliśmy dedykowaną kolekcję startową dla Reprezentantów Polski m.in. na Letnie Uniwersjady w Neapolu i Chengdu. Cieszymy się, że teraz zaufał nam także jeden z najbardziej renomowanych klubów w Polsce, będący kuźnią sportowych talentów i ośrodkiem rozwoju wielu Mistrzów Olimpijskich oraz medalistów Mistrzostw Świata i Europy – podkreśla Michał Czechowicz, Sports Marketing & Teamwear Director w spółce OTCF S.A. będącej właścicielem marki 4F.

- 4F to polski lider w dziedzinie produkcji odzieży i sprzętu sportowego, który od lat ubiera m.in. najlepszych polskich lekkoatletów. Cieszymy się, że od dziś także my dołączamy do tak renomowanego grona partnerów marki. Jesteśmy pewni, że przełoży się to na jeszcze lepsze wsparcie naszych zawodników w rozwoju ich osiągnięć sportowych – mówi Artur Słomka, Dyrektor Klubu AZS AWF Warszawa.

Obecne w 42 krajach na świecie 4F od ponad 15 lat wspiera profesjonalny sport. Marka jest m.in. Partnerem Technicznym trzech klubów piłkarskiej PKO BP Ekstraklasy, trzykrotnych zwycięzców siatkarskiej Ligi Mistrzów – Grupy Azoty ZAKSY Kędzierzyn-Koźle, wszystkich zespołów koszykarskiej Orlen Basket Ligi i Orlen Basket Ligi Kobiet czy Polskiego Związku Koszykówki, Polskiego Związku Narciarskiego i Polskiego Związku Lekkiej Atletyki. W ostatnich dwóch edycjach igrzysk olimpijskich w dedykowanych kolekcjach 4F wystąpiły reprezentacje łącznie 9 krajów. Do grona ambasadorów 4F należą m.in. Anna i Robert Lewandowscy oraz Bartosz Zmarzlik.

Pliki do pobrania: