Nowe rozdanie w PGE GiEK Skrze Bełchatów. 4F Partnerem Technicznym klubu

Należąca do OTCF S.A. największa polska marka sportowa 4F dołącza do grona partnerów biznesowych PGE GiEK Skry Bełchatów. W sezonie PlusLigi 2024/2025 firma będzie wspierać bełchatowski klub jako Partner Techniczny i dostarczy dedykowane stroje treningowe i meczowe, a także akcesoria 4F Teamwear.

W ramach współpracy Skry i marki 4F powstały unikalne, dedykowane wzory strojów treningowych i meczowych – domowych, wyjazdowych oraz dla zawodnika libero, w których bełchatowianie występować będą w nowym sezonie siatkarskiej PlusLigi. Start tych rozgrywek nastąpi 14 września, ale pierwsze efekty pracy projektantów 4F w postaci strojów plażowych zobaczymy już w dniach 2-4 sierpnia w Ustce podczas PGE Letniej Ligi.

Oficjalne stroje, w których PGE GiEK Skra Bełchatów rywalizowała będzie w rozgrywkach PlusLigi, w pełnej krasie zostaną zademonstrowane podczas przedsezonowej prezentacji drużyny.

- Bardzo cieszymy się, że marka 4F dołączyła do grona Partnerów naszego klubu. Dla nas bardzo ważne jest to, że jest to polska marka, z ugruntowaną pozycją na rynku i najwyższej klasy odzieżą i sprzętem sportowym. Od samego początku nasza współpraca układa się bardzo profesjonalnie i wzorowo. Już nie możemy doczekać się, gdy zaprezentujemy jej efekty – powiedział prezes zarządu KPS Skry Bełchatów, Wiesław Deryło.

PGE GiEK Skra Bełchatów to kolejny, po ZAKSIE Kędzierzyn-Koźle, PGE Projekcie Warszawa i Ślepsku Malow Suwałki, przedstawiciel PlusLigi, który nawiązał współpracę z 4F. Poza tym w strojach z logo polskiej marki zagrają siatkarze Enea Czarnych Radom, którzy występować będą w Tauron 1. Lidze i siatkarki UNI Opole rywalizujące w kobiecej Tauron Lidze.

- Z pasją i zaangażowaniem konsekwentnie budujemy pozycję 4F na rynku siatkarskim w Polsce. W nowy sezon 2024/25 wchodzimy z aż sześcioma polskimi klubami z PlusLigi i Tauron Ligi, którym dostarczymy sprzęt, co plasuje nas na pozycji jednego z liderów kategorii – mówi Justyna Tomczyk, Członkini Zarządu w firmie OTCF S.A., do której należy marka 4F. – Współpraca z PGE GiEK Skrą Bełchatów ma dla nas kluczowe znaczenie, ponieważ jest to klub o bogatych tradycjach, dziewięciokrotny mistrz Polski, z dużymi ambicjami sportowymi i silną bazą kibiców. Trzymamy kciuki za sukcesy klubu w nowym sezonie dodaje.

W najbliższym czasie klub i 4F udostępnią kibicom Skry repliki strojów meczowych. Będzie można zakupić je m.in. w Sklepie Kibica, w kanałach e-commerce marki, a także w wybranych salonach 4F.

Marka 4F jest jednym ze strategicznych partnerów polskiego sportu i dynamicznie rozwija się za granicą. Znana jest z wieloletniej współpracy z Polskim Związkiem Narciarskim, Polskim Związkiem Lekkiej Atletyki oraz Polskim Związkiem Koszykówki. Od 2009 roku nieprzerwanie w strojach 4F występują sportowcy na letnich i zimowych igrzyskach olimpijskich. W Paryżu polska marka ubierze olimpijskie reprezentacje Grecji, Ukrainy, Słowacji, Łotwy, Chorwacji i Kosowa.

W działalności firmy OTCF S.A. niezwykle istotny jest projekt 4F Teamwear. W jego ramach marka 4F współpracuje nie tylko ze wspomnianymi już klubami siatkarskimi, ale również klubami piłkarskiej PKO BP Ekstraklasy, Orlen Basket Ligi i Orlen Basket Ligi Kobiet, a także wszystkimi koszykarskimi kadrami narodowymi i reprezentacją Polski w ampfutbolu.