Sportowcy odebrali zestawy olimpijskie

Zakończyło się wydawanie zestawów olimpijskich sportowcom. Każdy z nich otrzymał około 70 elementów – odzieży, obuwia i akcesoriów, które będzie nosić w Rio de Janeiro. Od początku lipca na warszawskim Torwarze trwało przymierzanie, wydawanie, nanoszenie poprawek, tak aby każdy sportowiec czuł się komfortowo i wygodnie

Swoje zestawy odebrali między innymi piłkarze ręczni, tenisiści Marcin Matkowski i Agnieszka Radwańska, kolarze Michał Kwiatkowski i Maja Włoszczowska czy młociarka Anita Włodarczyk. Polski Komitet Olimpijski oraz marka 4F, która już po raz czwarty zaprojektowała kolekcję olimpijską zadbali o to, żeby sportowcy spędzili czas na Torwarze efektywnie. Na miejscu odbywały się przymiarki i poprawki – niektóre ubrania należało skracać, niektóre zwężać, wszystko od ręki, bo na miejscu pracował zespół krawcowych i innych osób odpowiedzialnych za sprawne wydawanie zestawów olimpijskich.